Goedenavond allemaal. Wat geweldig om jullie hier vanavond te zien. Dank jullie wel voor jullie komst naar deze bijzondere dag. Het betekent veel voor ons als bedrijf en voor iedereen die betrokken is geweest het afgelopen jaar. Vandaag markeert niet alleen de heropening van ons pand, maar ook een nieuw begin voor Voortman.

Ik herinner me die avond van 9 juni nog goed. Ik zat met mijn gezin aan het strand in Bloemendaal met prachtig weer, toen ik een WhatsApp-bericht kreeg van René: Hij stuurde een paar foto’s met het volgende bericht: “Morgen niet werken waarschijnlijk.” … De rest is geschiedenis. De brand verwoestte niet alleen ons hele pand maar ook een groot aantal voertuigen en materiaal van onze klanten. De brand had een enorme impact! Op ons bedrijf, op ons personeel en op onze klanten. De dag na de brand besloten we om door te gaan en binnen een jaar een nieuw pand te openen. Dit voelde ik als mijn verantwoordelijkheid naar mijn team en onze klanten.

Wat me nu nog steeds blij maakt, is de grote steun die we van iedereen gekregen hebben het afgelopen jaar. De reacties in de eerste weken gaven ons de kracht om snel door te gaan en binnen no-time hadden we tijdelijke locaties ingericht en konden we weer snel aan de slag. De vier partijen die deze locaties zo snel voor ons beschikbaar maakten waren Burgers Carrosserie, van der Peet, Dobbe Transport en Zitmaxx. Zonder jullie steun hadden we nooit zo snel kunnen doorstarten. En met de hulp van TechnoFarm waren we direct weer online.

De maandag na de brand kwamen we als team bij elkaar. Ik kon toen mijn plannen delen voor de toekomst, en tijdens een bedrijfsborrel enkele weken later presenteerde ik de eerste ideeën voor ons nieuwe pand. Hoe we een sterker en mooier bedrijf konden bouwen. De reacties hierop waren positief en inspireerde om ermee door te gaan en zo snel mogelijk te beginnen met de herbouw. We hebben toen gelukkig snel afspraken kunnen maken met Nationale Nederlanden, VDM Koster en onze aannemer Kroese waardoor we ook echt meteen aan de slag konden.

Ik wil mijn team bedanken. Jullie inzet, geduld en loyaliteit zijn onbetaalbaar. De hele situatie heeft veel van jullie aanpassingsvermogen gevraagd: Andere locaties, andere tijden, andere werkomstandigheden. Ook een woord van dank aan jullie gezin en achterban, voor wie het natuurlijk ook niet makkelijk is geweest.

Een speciale dank wil ik uitspreken richting aannemersbedrijf Kroese. Zij beloofden me meteen het eerste weekend na de brand dat ze het nieuwe pand binnen het jaar met ons wilden herbouwen. Pieter: door de toewijding en inzet van jouw team is het gelukt om binnen het jaar weer open te gaan. Jullie lossen problemen ter plekke op en jullie hebben ons daarmee enorm ontlast. Dank je wel daarvoor.

Naast Pieter en zijn team zijn er nog zoveel mensen, klanten, betrokkenen, instanties en anderen die ik zou kunnen en willen bedanken. Het zou alleen veel te lang duren om iedereen bij naam te noemen, en ik wil niemand vergeten. Daarom: dank jullie wel, iedereen die heeft bijgedragen aan deze wederopbouw. Jullie weten wie jullie zijn en jullie zijn onmisbaar geweest.

We staan aan de vooravond van een nieuw tijdperk voor Voortman. Met dit ultramoderne pand zijn we helemaal klaar voor de toekomst. We hebben een gloednieuw, modern en duurzaam A++++ pand dat geoptimaliseerd is voor het herstellen en spuiten van elektrische voertuigen: bussen, touringcars, vrachtwagencombinaties, bestelbussen en personenauto’s.

Het pand is uitgerust met de allernieuwste technologieën en beschikt over hypermoderne voorzieningen en gereedschappen die voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen. Het is een ideale werkplek geworden met maximaal daglicht en een constante aangename temperatuur. Dit stelt ons in staat om partner te zijn voor mobiliteitsbedrijven die streven naar snelheid, kwaliteit en duurzaamheid.

Vandaag lanceren we ook ons nieuwe logo en website, die symbool staan voor deze nieuwe fase. We blijven ons inzetten voor topkwaliteit in schadeherstel en spuitwerk, met minimale impact op het milieu. Onze belofte is snel, goed en duurzaam.

Dank jullie wel, iedereen die het afgelopen jaar geduld toonde en rekening hield met de situatie waarin we beland waren. En iedereen die heeft bijgedragen aan de bouw van ons nieuwe pand. Jullie inzet en steun zijn ongeëvenaard. We zijn er trots op dat het ons gelukt is om binnen het jaar weer open te gaan en kijken uit naar nieuwe kansen en uitdagingen en blijven streven naar voortdurende innovatie en samenwerking.

Dank voor jullie aandacht. Laten we samen verder bouwen aan een mooie toekomst voor Voortman en met elkaar. En nu, als aftrap van de borrel, wil ik jullie graag voorstellen aan een speciale verrassing … Veel plezier vanavond en nogmaals bedankt voor jullie komst!

Uw voertuigen weer in topkwaliteit en snel in roulatie?

Kies Voortman. Snel. Goed. Duurzaam.